2014. július 10.

Egy régóta várt...

...feljavító készlet érkezett hozzám a mai napon.A HAD Models új műgyanta termékéről van szó amely egy kerék szett a Trumpeter 1/32-es méretarányú MiG-21MF, és UM készleteihez.Érthetetlen,hogy eddig miért nem harapott a témára egyetlen gyártó sem hiszen a makett kerekei kiáltanak a cseréért.
 A csomagolás egyszerű de rögtön látjuk,hogy miről van szó.A feliratban szerepel a Bis változat is amit ugyan hiába is keresünk a kínai gyártó készletei között de az MF átalakítása nem lenne lehetetlen és talán további feljavító készletekkel meg lehetne oldani...Kedves HAD Models,a feladat adott!
 Az öntés minősége első osztályú,a részletek szépek.Két fajta keréktárcsát kapunk a főfutókhoz.Sajnos  a futófelületeken szépen megjelenített mintázatot tönkreteszi a nagy öntőcsonk.Eltávolítás után a kerék nagy részén hiányozni fog a mintázat...Erre megoldás lehet az a tény,hogy a valóságban sok  gépen végletekig kopott gumik voltak tehát a mintázatot akár le is csiszolhatjuk...
 A rendelkezésemre álló méretadatok alapján a kerekek méretezése jó talán az orrfutó átmérője nagyobb egy kicsit a kelleténél.Sajnos a kerekek lapítása elmaradt és a furatokat is nekünk kell elkészíteni a futószárakra való felhelyezéshez.Ez utóbbi nem jelenthet gondot egy gyakorlottabb makettező kollégának...
Összehasonlításul egymás mellé raktam az eredeti és a gyanta kerekeket.A különbség megdöbbentő!
A főfutók közti méretkülönbség itt talán  jobban látható...
 Összegzésül elmondható,hogy nagyon szép és hiánypótló készletet dobott piacra a HAD Models.Mindenkinek jó szívvel ajánlom a beszerzését!Én biztosan felhasználom a saját MF és UM építésemhez! :)

 HAD Models  MiG-21MF/BIS/UM wheel set for Trumpeter kit cat.no: RESIN32001

Brand new resin wheel set for Trumpeter MiG-21MF,UM in scale 1/32.Nice quality and details.Definitely recommended! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése